Sposób przygotowania:
Krem marchewkowo - jabłkowyZupę-krem przygotowałam z okazji światowego dnia marchewki :) Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kawałki. Nie muszą być bardzo małe, na końcu i tak wszystko zblendujemy. Jabłko umyć, wyciągnąć gniazda nasienne i pokroić. Zostawić skórkę. W garnku roztopić masło , przełożyć warzywa i jabłko. Podsmażyć, zalać bulionem warzywnym , zmniejszyć ogień i gotować ok 25-30 minut. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Zblendować na krem. Podałam z włoskimi tostami Focaccine o smaku pomidorów i bazylii. Smacznego:)
Więcej przepisów na marchewkowe pyszności specjalnie na Dzień Marchewki znajdziecie tutaj >>>
Kakusia07
pepsicOLA
agabi22
Moja córa wprawdzie ma 2 lata i już je wszystko, ale tą zupę uwielbia. Jest lekko słodka , dla niej dodałam makaron w kształcie ryżu ( nie wiem jak się nazywa) :)
pepsicOLA
Moja córcia ma 3 latka a synuś 11 m-cy myślę, że im posmakuje. Kupię jakiś fajny makaron właśnie i podam na obiadek. :)