Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Krem maślano waniliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobry krem do przekładania ciast

Krem maślano waniliowy

Składniki:

Krem maślano waniliowy

 

  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 krople esencji waniliowej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 budyń waniliowy

Sposób przygotowania:

Krem maślano waniliowy
Masło w temperaturze pokojowej przełożyć do miski. Zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i esencją waniliową na puszysta masę. 1,5 szklanki mleka zagotować. W połowie szklanki mleka wsypać budyń i rozrobić. Przelać do gotującego się mleka, energicznie mieszając. Budyń ostudzić. Następnie miksując dodawać po łyżce mleka aż do powstania jednolitej masy. Masę można od razu wykładać na ciasto.