Sposób przygotowania:
Rogaliki maślane z lukrem cytrynowymWykonanie:
Do misy wlewamy ciepłe mleko,kruszymy drożdże do mleka i cukier, mieszamy do rozpuszczenia.
Teraz wsypujemy cukier waniliowy i wlewamy rozpuszczone mleko. Wbijamy dwa jaja, mieszamy wszystko. Teraz wsypujemy mąkę i wyrabiamy ciasto.
Zostawiamy na około 1.1/2 godziny( ciasto przykrywamy ściereczką będzie miało ciepło i lepiej będzie rosło).Ciasto pięknie wyrosło,odgazowujemy je znowu i wałkujemy koła mniejsze 5 szt które kroimy na 4 części.
Zwijamy rogaliki i zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Smarujemy je mlekiem po wyrośnięciu i pieczemy 25 minut w 170 stopniach.Polałam lukrem cytrynowym rogale po ostudzeniu.
skuter5
Czekoladka 2
biedroneczki