Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem mleczno-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki krem mleczno-czekoladowy to dobry pomysł na szybki i smaczny deser na ciepło. Dla miłośników czekolady i nie tylko.

Krem mleczno-czekoladowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem mleczno-czekoladowy

 

  • mleko 3,2% 600 ml
  • żółtka 4 sztl
  • cukier puder 3 płaskie łyżki
  • czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Sposób przygotowania:

Krem mleczno-czekoladowy
Mleko zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania puszystej masy.

Następnie wlewamy do żółtek mleko i dodajemy czekoladę startą na tarce. Mieszamy i przelewamy wszystko do garnka.

Podgrzewamy na małym ogniu i ubijamy trzepaczką do momentu, aż krem zgęstnieje.
Krem mleczno-czekoladowy
Następnie wlewamy do żółtek mleko i dodajemy czekoladę startą na tarce.