Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 48
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Krem czekoladowo cytrynowy na bazie śmietany jest idealnym dodatkiem do babeczek, podany z owocami świetnie się komponuje

Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek

 

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek
Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy sok z jednej cytryny oraz pokrojoną dość drobno białą czekoladę i masło. Rondelek ustawami na małym ogniu i mieszając rozpuszczamy wszystko do jednolitej konsystencji. Gorącym kremem napełniamy kruche babeczki, układamy na wierzchu mrożone owoce, wstawiamy do lodówki i wyciągamy tuż przed podaniem.
Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek
do rondla przelewamy śmietanę dodajemy sok z cytryny czekoladę i masło
Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek
całość roztapiamy na niewielkim ogniu mieszając
Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek
ciepłym gotowym kremem napna ciepłym kremie układamy mrożone owoce ełniamy kruche babeczki
Krem czekoladowo cytrynowy do babeczek
na ciepłym kremie układamy mrożone owoce