WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1338]

Krem oreo do tortów i ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem oreo do tortów i ciast czyli krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone z dodatkiem pokruszonych ciasteczek oreo.

Krem oreo do tortów i ciast Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem oreo do tortów i ciast

 

  • 500 ml śmietany 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 śmietan-fix
  • 2 płaskie łyżki cukru pudru
  • 14 ciasteczek oreo

Sposób przygotowania:

Krem oreo do tortów i ciast

ETAP 1:

Śmietanę i serek mascarpone dobrze schłodzić. Zimną śmietanę przelać do miski miksera. Dosypać śmietan-fix i cukier puder i na najwyższych obrotach miksera miksować aż krem zrobi się dość sztywny. Dodać serek mascarpone i zmiksować do połączenia już na niższych obrotach.

Ciasteczka oreo zetrzeć na tarce na drobnych oczkach lub pokruszyć w malakserze i dodać do kremu. Wymieszać.

Takim kremem przekładać torty lub ciasta.

Krem oreo do tortów i ciast
Pokruszone drobno ciasteczka oreo dodane do śmietany z serkiem
Krem oreo do tortów i ciast
Ubita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone
Krem oreo do tortów i ciast
Serek mascarpone dodany do ubitej śmietany
Krem oreo do tortów i ciast
Śchłodzona śmietana kremówka przelana do miski