Sposób przygotowania:
Pyszny krem czekoladowy
Śmietanę 30 % przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu dodając połamane kawałki czekolady.
Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia czekolad cały czas mieszając.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolad, garnek z masą czekoladową zdjąć z ognia wystudzić, przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia po wyjęciu masę czekoladową zmiksować z bitą śmietanką w proszku - śnieżką i krem gotowy.
Rada ;
Jeżeli potrzebujemy dużą ilość kremu czekoladowego to;
Taki krem można połączyć ze zrobionym według opisu na opakowaniu gotowym kremem czekoladowym też jest bardzo smaczny.
Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia czekolad cały czas mieszając.
Po całkowitym rozpuszczeniu czekolad, garnek z masą czekoladową zdjąć z ognia wystudzić, przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Następnego dnia po wyjęciu masę czekoladową zmiksować z bitą śmietanką w proszku - śnieżką i krem gotowy.
Rada ;
Jeżeli potrzebujemy dużą ilość kremu czekoladowego to;
Taki krem można połączyć ze zrobionym według opisu na opakowaniu gotowym kremem czekoladowym też jest bardzo smaczny.
gusia1000