gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszna cukinia faszerowana kaszą pęczak, fasolką szparagową, pomidorem i serem mozzarella. Polecam.

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem
Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.

Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.

Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.

Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.

Cukinię kroimy wzdłuż na pół.

Wykładamy farsz połówki cukini.

Układamy plasterki sera.

Pieczemy 30-35 minut.

Smacznego ;)
Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem
Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.
Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem
Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Wykładamy farsz połówki cukini.
Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem
Układamy plasterki sera. Pieczemy 30-35 minut.

Tagi:

danie cukinia