Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
Cukinię kroimy wzdłóż i łyżką pozbywany się środków. Oprószamy solą.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę, przyprawy i zioła. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pomidor sparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Mieszamy dokładnie masę. Mięso wykładamy na cukinię.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i pospujemy serem startym na dużych oczkach.
Wkładamy do piekarnika na 5 minut aż ser się rozpuści.
Smacznego
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę, przyprawy i zioła. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Pomidor sparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa. Mieszamy dokładnie masę. Mięso wykładamy na cukinię.
Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy i pospujemy serem startym na dużych oczkach.
Wkładamy do piekarnika na 5 minut aż ser się rozpuści.
Smacznego