Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Krem orzechowy do tortów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszny krem do ciast i tortów. Ma dobrą konsystencję, świetnie się rozprowadza i smakuje. Łatwy w przygotowaniu, nie wymaga wiele czasu.

Krem orzechowy do tortów

Składniki:

Krem orzechowy do tortów

 

Sposób przygotowania:

Krem orzechowy do tortów
Szklankę mleka zagotować. Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i wlać powoli do zagotowanego wcześniej mleka cały czas mieszając trzepaczką. Zagotować. Jajka wybić i wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wymieszać i ubijać na parze aż masa będzie gęsta. Następnie dodać je do mleka z mąką ziemniaczaną. Orzechy zmielić bardzo drobno i dodać do całości. Całość dokładnie wymieszać. Przekładać nim ciasta i torty.

Tagi:

jajko jajka mak