alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Krem pierniczkowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem pierniczkowy, krem pierniczkowy

Krem pierniczkowy

Składniki:

Krem pierniczkowy

 

  • 10 dag piernika
  • 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szklanka pełnotłustego mleka

 

Sposób przygotowania:

Krem pierniczkowy
Piernik zalać lekko podgrzanym mlekiem. Postawić na małym ogniu i podgrzewać aż piernik się rozpuści. Po czym mleko przetrzeć przez sito. Osobno wymieszać skropię z cukrem, wsypywać do mleka, stale miksując ( na małym ogniu). Nadal podgrzewać do zgęstnienia masy. Masę rozłożyć do małych szklanek. Podawać zimną.

Tagi:

piernik