Krem przeoryszy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółtka wymieszać z mlekiem, na małym ogniu podgrzewać przez 10 minut, nie doprowadzając do zagotowania. Zdjąć z ognia, wsypać pokr

Krem przeoryszy

Składniki:

Krem przeoryszy

 

  • 7 szklanek mleka
  • 8 żółtek
  • 5 dag czekolady
  • 15 dag migdałów
  • 1 opakowanie biszkoptów

Sposób przygotowania:

Krem przeoryszy
Żółtka wymieszać z mlekiem, na małym ogniu podgrzewać przez 10 minut, nie doprowadzając do zagotowania. Zdjąć z ognia, wsypać pokruszone biszkopty, drobno posiekane migdały i utartą czekoladę. Ubić wszystko trzepaczką. Uzyskany krem przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na kilka minut do średnio nagrzanego piekarnika. Najlepsze do jedzenia od razu po wyjęciu z piekarnika.