mundek1011

mundek1011

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Krem różany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki pyszny deser pamiętam z czasów, kiedy jezdziłam na wakacje do babci

Krem różany

Składniki:

Krem różany

 

  • 1 litr kefiru lub jogurtu,
  • 3 łyzki żelatyny,
  • cukier,
  • sok z płatków róży
  • herbatniki, biszkopty lub bita śmietana do przybrania

Sposób przygotowania:

Krem różany
Żelatyne zalewamy 1/4 szklanki wody, gdy napęcznieje zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Do miksera wlewamy jogurt, dolewamy soku różanego (ilośc według uznania), zelatynę oraz cukier. Miksujemy. Przelewamy do pucharków. schładzamy. Podajemy z herbatnikami, biszkoptami lub z bita smietana.

Tagi:

biszkopt