Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Krem rumowo - cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny krem idealny na prywatki...

Krem rumowo - cytrynowy

Składniki:

Krem rumowo - cytrynowy

 

  • 4jajka
  • 1dag żelatyny
  • 15dag cukru
  • cytryna
  • 1/3 szklanki rumu
  • biszkopty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krem rumowo - cytrynowy
żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować, żółtka utrzeć do białości z częścią cukru. Z cytryny wycisnąć sok do utartych żółtek. Ubijać aż masa zacznie gęstnieć. Do masy wlać żelatynę i rum, ubijać do lekkiego zgęstnienia. Białka ubić na sztywno z pozostałym cukrem i dodać do żółtek. Wymieszany krem przełożyć do pucharków, ostudzić. Przed podaniem udekorować biszkoptami.

Tagi:

biszkopt