djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Krem śmietankowo-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatny krem o smaku śmietankowo-kokosowym. Doskonały do ciast.

Krem śmietankowo-kokosowy

Składniki:

Krem śmietankowo-kokosowy

 

  • 500 ml śmietany kremówki,
  • 200 g cukru pudru,
  • cukier wanilinowy,
  • 200 g wiórki kokosowe,
  • śmietan fix / 1,5 łyż żelatyny

Sposób przygotowania:

Krem śmietankowo-kokosowy
Schłodzoną śmietanę ubijamy. Następnie dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i śmietan fix. Zamiast śmietan fixu można dodać żelatynę. Należy wtedy rozpuścić ja w odrobinie zimnego mleka, podgrzać, wystudzić i dodać do ubitej śmietany.