lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

krem truskawkowo-twarożkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatny i pusztysty deser dla łasuchów

krem truskawkowo-twarożkowy

Składniki:

krem truskawkowo-twarożkowy

 

  • 2 opakowania serka waniliowego,
  • 25 dkg truskawek,
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • 2 łyżeczki cukru pudru

Sposób przygotowania:

krem truskawkowo-twarożkowy
Truskawki po oplukaniu i odszypulkowaniu miksujemy badz rozgniatamy widelcem.
Twarozek mieszamy razem z cukrem pudrem i truskawkami.
Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i po wystudzeniu łączymy ją z masą twarożkową.
Gotową masę przekładamy do salaterek i zostawiamy do schłodzenia i zastygnięcia.
Krem przybieramy truskawkami i listkami mięty.