kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Krem truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żelatynę zalać połową szklanki wrzącej wody i mieszać, aż się dokładnie rozpuści.

Krem truskawkowy

Składniki:

Krem truskawkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem truskawkowy
Żelatynę zalać połową szklanki wrzącej wody i mieszać, aż się dokładnie rozpuści.
Kremówki mocno schłodzić i ubić na puch. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie dokładnie wymieszać z ostudzoną żelatyną.

Truskawki umyć, przebrać, usunąć szypułki. Przetrzeć przez sitko (lub dokładnie zmiksować) i połączyć z żółtkami i żelatyną.

Do bitej śmietany powoli wlać mus truskawkowy, cały czas ubijając.

Nakładać do pucharków, dekorować truskawkami.