Sposób przygotowania:
Krem truskawkowy
Żelatynę zalać połową szklanki wrzącej wody i mieszać, aż się dokładnie rozpuści.
Kremówki mocno schłodzić i ubić na puch. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie dokładnie wymieszać z ostudzoną żelatyną.
Truskawki umyć, przebrać, usunąć szypułki. Przetrzeć przez sitko (lub dokładnie zmiksować) i połączyć z żółtkami i żelatyną.
Do bitej śmietany powoli wlać mus truskawkowy, cały czas ubijając.
Nakładać do pucharków, dekorować truskawkami.
Kremówki mocno schłodzić i ubić na puch. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, a następnie dokładnie wymieszać z ostudzoną żelatyną.
Truskawki umyć, przebrać, usunąć szypułki. Przetrzeć przez sitko (lub dokładnie zmiksować) i połączyć z żółtkami i żelatyną.
Do bitej śmietany powoli wlać mus truskawkowy, cały czas ubijając.
Nakładać do pucharków, dekorować truskawkami.