Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Taka masa jest idealna do przekładania tortów i ciast

Krem wiśniowy

Składniki:

Krem wiśniowy

 

  • 1,5 szkl mleko,
  • 1,5 szt budyń wiśniowy,
  • 1/2 szkl cukier,
  • 20 dag masło,
  • 4 szt żółtka,
  • 1 szt galaretka wiśniowa,
  • 2 łyżki spirytus

 

Sposób przygotowania:

Krem wiśniowy
Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Żółtka razem z budyniem rozmieszać w ½ szklanki zimnego mleka. Resztę mleka razem z cukrem zagotować. Wlać budyń i ugotować, wystudzić. Masło rozetrzeć dodając stopniowo zimny budyń, spirytus i tężejąca galaretkę.