edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Krem z brokułów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Odkąd zasmakowałam w kremach, gotuję je bardzo często, a brokułowy, to jeden z moich najbardziej ulubionych

Krem z brokułów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem z brokułów

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z brokułów
Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na kawałki mniej więcej równej wielkości. Brokuła dobrze umyć, podzielić na różyczki, łodygę obrać ze skórki i pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić włoszczyznę i mieszając smażyć kilka minut. Dodać ziemniaki i łodygę brokuła, przesmażyć. Dodać różyczki brokuła, zalać bulinem lub wodą, tak żeby warzywa były lekko przykryte. Ugotować do miękkości, troszkę przestudzić i zmiksować. Ponownie mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem. Podawać z grzankami.
Krem z brokułów
W rondlu rozgrzać masło, wrzucić włoszczyznę i mieszając smażyć kilka minut.
Krem z brokułów
Dodać ziemniaki i łodygę brokuła, przesmażyć.
Krem z brokułów
Dodać różyczki brokuła, zalać bulinem lub wodą, tak żeby warzywa były lekko przykryte. Ugotować do miękkości.
Krem z brokułów
Ponownie mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem.

Tagi:

chleb brokuły