Sposób przygotowania:
Krem z marchewki z imbirem i pomarańczą
Marchew i cebulę pokroić w średnią kostkę. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać drobno starty imbir. Ja dałam 2 cm kawałek średniej grubości ale to wszystko zależy jak mocny aromat imbiru lubimy. Chwilkę jeszcze smażyć.
Następnie dodać marchewkę i całość zalać bulionem. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować aż marchewka będzie miękka. Potem całość zmiksować blenderem na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać bulionu. Gotową zupę podałam z groszkiem ptysiowym.
Następnie dodać marchewkę i całość zalać bulionem. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować aż marchewka będzie miękka. Potem całość zmiksować blenderem na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać bulionu. Gotową zupę podałam z groszkiem ptysiowym.
SylaUla