katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Krem z marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa-krem marchewkowy.

Krem z marchwi

Składniki:

Krem z marchwi

 

 

 

  • 1l rosołu,

 

  • warzywa z rosołu(pietruszka, mały por),

 

  • ugotowane mięso z kurczaka (z rosołu),

 

  • sól, pieprz do smaku,

 

  • pietruszka do przystrojenia,

 

  • grzanki (opcjonalnie).

 

Sposób przygotowania:

Krem z marchwi

Ugotować mięsko w rosole, dodać warzywa umyte i pokrojone(pietruszka, por). Wyjąć ugotowane mięso z rosołu i obrać z kości. Marchew i ziemniaki, obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do rosołu, ugotować warzywa (marchew i ziemniaki) do miękkości. Wrzucić obrane mięsko do zupy i zmiksować blenderem na krem. Podawać z grzankami, udekorować wg uznania.


Na obiad dla dziecka idealnie sprawdzi się też Marchew i jabłko z indykiem >>>