jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Krem z pomidorów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taki kremik to lubią Pieski, kolor czerwony i niebieski!

Krem z pomidorów

Składniki:

Krem z pomidorów

 

  • Garść makaronu ryżowego wstążki TaoTao
  • 1 łyżka pasty curry
  • 1 łyżka pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 puszka (ok 400g) pomidorów bez skórki
  • 2 szklanki bulionu
  • mąka pszenna i ziemniaczana
  • świeża bazylia
  • sos sojowy TaoTao, sól, pieprz kolorowy do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Krem z pomidorów
Pastę rozgrzej na maśle, dodaj pomidory i pastę pomidorową, a po chwili zalej bulionem. Dopraw sosem sojowym, solą i pieprzem.
Zagęść mieszanką (pół na pół) mąki. Dopraw ostatecznie.
Krem powinien być gęsty.
Na bardzo gorącej fryturze usmaż makaronowe wstążki i listki bazylii.
Wylej krem pomidorowy do dwóch miseczek, udekoruj ryżowymi wstążkami i listkami bazylii.