eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Krem ze skórkami cytryny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem ze skórkami cytryny, krem ze skórkami cytryny

Krem ze skórkami cytryny

Składniki:

Krem ze skórkami cytryny

 

  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 szklanki wódki
  • 2 litry pełnotłustego mleka
  • 1,5 kg cukru
  • skórki obrane z 8 cytryn

Sposób przygotowania:

Krem ze skórkami cytryny
Wymieszać skórki z wódką. Odstawić na miesiąc. Następnie skórki usunąć. Mleko gotować z cukrem przez 40 minut. Odparować do zgęstnienia. Wystudzić, wymieszać z powstałym alkoholem. Schłodzić. Podawać w szerokich kieliszkach.