teresa o

teresa o

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybka i łatwa do zrobienia, nie trzeba wielu składników i czasu na jej wykonanie

Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi

 

  • 1 kg ziemniaków
  • 15-20 dkg boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kucharka
  • 4-6 łyżek płatków migdałowych
  • 1 marchewka

Sposób przygotowania:

Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi
Boczek wraz z cebulką zeszklić na patelni. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć je na wytopionym boczku przez chwilę ciągle mieszając. Zalać je wrzątkiem, dodać kucharka i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Następnie zmiksować na krem. Płatki uprażyć na suchej patelni, marchew zetrzeć na tarce. Zupę podawać posypaną płatkami i marchewką.
Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi
boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i podsmażyć
Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi
podsmażone ziemniaki zalać wrzątkiem, dodać kucharka i gotować do miękkości następnie zmiksować na krem
Krem ziemniaczany z płatkami migdałowymi
podsmazone ziemniaki zalać wrzątkiem tak aby były przykryte dodać kucharka i gotować do miekkości na wolnym ogniu

Tagi:

ziemniaki