MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Kremowe tagliatelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i prosty do przygotowania makaron tagliatelle w kremowym sosie z szuszonymi pomidorami i oliwkami

Kremowe tagliatelle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kremowe tagliatelle

 

Sposób przygotowania:

Kremowe tagliatelle
Odmierzoną ilość makaronu gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem szczypty soli. Odcedzamy zanim będzie miękki, tak żeby był al dente. Przelewamy zimną wodą, żeby się nie skleił. Pomidory kroimy na niezbyt drobne cząstki. Oliwki przekrajamy na pół. Kilka sztuk zostawiamy do dekoracji. Na patelni zagotowujemy mleko, dodajemy do niego serek topiony. Mieszamy, aż serek całkiem się rozpuści i powstanie gęsty sos. Makaron wrzucamy do tak powstałego sosu i mieszmy dokładnie, aby cały był nim oblepiony. Dorzucamy pomidory i oliwki i mieszamy. Makaron wykładamy na talerz i dekorujemy odłożonymi oliwkami i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem Z podanej ilości składników wychodzi jedna porcja.
Kremowe tagliatelle
Składniki: tagliatelle, mleko, serek topiony, oliwki i suszone pomidory
Kremowe tagliatelle
Oliwki i pomidory kroimy na mniejsze kawałki
Kremowe tagliatelle
Serek rozpuszczamy w gotującym mleku aż powstanie krem
Kremowe tagliatelle
Do makarony wymieszanego z kremowym serkiem dodajemy resztę składników

Tagi:

makaron