Sposób przygotowania:
Kremówka bez pieczenia
1. Połowę cukru i cukier waniliowy ucieramy z żółtkami i jajkiem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę i 1 szklankę mleka, całość dokładnie ucieramy.
2. Pozostałe mleko i cukier przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie przez gęste sitko wlewamy utarte składniki do gorącego mleka, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia.
3. Foremkę o wymiarach 21 cm x 25 cm wykładamy folią aluminiową, następnie dno wykładamy herbatnikami, na herbatniki wylewamy ciepły krem, na wierzchu układamy herbatniki. Kremówkę studzimy i wkładamy do lodówki do stężenia. Po tym czasie kroimy i podajemy.
Rady: Kremówkę kroiłam po 5 godzinach chłodzenia. Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.
2. Pozostałe mleko i cukier przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie przez gęste sitko wlewamy utarte składniki do gorącego mleka, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia.
3. Foremkę o wymiarach 21 cm x 25 cm wykładamy folią aluminiową, następnie dno wykładamy herbatnikami, na herbatniki wylewamy ciepły krem, na wierzchu układamy herbatniki. Kremówkę studzimy i wkładamy do lodówki do stężenia. Po tym czasie kroimy i podajemy.
Rady: Kremówkę kroiłam po 5 godzinach chłodzenia. Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.
madziulka89
Babeczka35
Dziękuję i zapraszam:)