Sposób przygotowania:
Ciasto bez pieczenia
Herbatniki bardzo drobno mielimy w blenderze, aż będą mokre. Przygotowujemy blaszkę do tarty.
Spód i boki blaszki posypujemy pokruszonymi ciastkami i dobrze dociskamy ręką, aż będzie konsystencji bardziej „zwartej”.
Spód wkładamy do lodówki i pozostawiamy do schłodzenia.
Kremówkę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder.
Na schłodzone ciasto przekładamy ubitą kremówkę.
Wierzch ciasta posypujemy gorzkim kakao.
Możemy spożywać od razu albo pozostawić jeszcze do schłodzenia.
Takie ciasto można przygotowywać z różnymi dodatkami.
Spód i boki blaszki posypujemy pokruszonymi ciastkami i dobrze dociskamy ręką, aż będzie konsystencji bardziej „zwartej”.
Spód wkładamy do lodówki i pozostawiamy do schłodzenia.
Kremówkę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder.
Na schłodzone ciasto przekładamy ubitą kremówkę.
Wierzch ciasta posypujemy gorzkim kakao.
Możemy spożywać od razu albo pozostawić jeszcze do schłodzenia.
Takie ciasto można przygotowywać z różnymi dodatkami.