lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Kremówki.

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Myślę że czas przygotowania kremówek wynosi 40 minut.

Kremówki.

Składniki:

Kremówki.

 

  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki
  • 1/3 łyżki cukru waniliowego
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • margaryna do wysmarowania blachy
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Kremówki.
Na samym początku jajka myjemy oddzielamy żółtka od białek. Potem białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy.Potem dodajemy na przemian żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Kolejno wylewamy łyżką na płaską, wysmarowaną margaryną blachę, kształtując z niego koła o średnicy około 7cm. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 170°C. Pod koniec naszej pracy posypujemy cukrem pudrem oraz delikatnie składamy na pół i pozostawiamy do ostygnięcia.

Tagi:

jajko jajka