aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

krewetki smażone z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krewetki z pomidorami i mleczkiem kokosowym.

krewetki smażone z pomidorami

Składniki:

krewetki smażone z pomidorami

 

  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 0,5 kg krewetek medium
  • natka pietruszki
  • 2 pomidory
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 puszka śmietanki kokosowej

 

 

Sposób przygotowania:

krewetki smażone z pomidorami
Krewetki myjemy, z każdej wyciągamy jelitka (takie ciemne żyłki). Pomidory zalewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórki, kroimy w małe kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w kostkę. Na zimnej patelni z olejem dodajemy czosnek i podgrzewamy. Krewetki posypujemy solą i pieprzem, a następnie przekładamy je na rozgrzany czosnkowy olej. Do krewetek dodajemy cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i wlej kokosową śmietankę.