Sposób przygotowania:
Krewetki z makaronem ryżowym
Makaron, połowę opakowania, gotujemy kilka minut odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy wok, wlewamy trochę oleju, wrzucamy kilka gotowanych krewetek, potrząsamy wokiem. Dodajemy sos sojowy, trochę pieprzu czarnego i kuminu.
Myjemy szczypiorek, kroimy, wrzucamy do woka, potrząsamy wokiem, siekamy kapustę, dodajemy do wszystkiego.
Roztrzepujemy w misce jajka, wrzucamy do woka makaron, wlewamy jajko i energicznie wszystko mieszamy.
Podajemy ciepłe.
Rozgrzewamy wok, wlewamy trochę oleju, wrzucamy kilka gotowanych krewetek, potrząsamy wokiem. Dodajemy sos sojowy, trochę pieprzu czarnego i kuminu.
Myjemy szczypiorek, kroimy, wrzucamy do woka, potrząsamy wokiem, siekamy kapustę, dodajemy do wszystkiego.
Roztrzepujemy w misce jajka, wrzucamy do woka makaron, wlewamy jajko i energicznie wszystko mieszamy.
Podajemy ciepłe.