Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z fasolką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta pekińska z kukurydzą, fasolką szparagową i koperkiem to pyszny dodatek na ciepło do dania z mięsem.

Kapusta z fasolką i kukurydzą

Składniki:

Kapusta z fasolką i kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolką i kukurydzą

ETAP 1:

Kapusta z fasolką i kukurydzą
Do miękkiej kapusty dodać pozostałe produkty

Fasolkę szparagową pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Kapustę pekińską dość grubo poszatkować, włożyć do garnka, zalać szklanką wody, przykryć i gotować przez kilka minut. Następnie dodać ocet, posiekany koperek, osączoną fasolkę, i kukurydzę.

ETAP 2:

Kapusta z fasolką i kukurydzą
Zasmażkę połączyć z warzywami i zagotować

Z oleju i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z masłem, połączyć z kapustą, zagotować.
Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z kapustą.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.