Sposób przygotowania:
Makaron z krewetkami i szpinakiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić.
Na dużej patelni podgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, przesmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Dodać umyty i osuszony szpinak i przesmażać kilka minut aż zmięknie. Dołożyć obrane z pancerzy krewetki i przesmażyć krótko (2-3 minuty) na dużym ogniu.
Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Na patelnie dodać odcedzony makaron i przemieszać.
Serwować z tartą skórką cytrynową oraz suszonymi pomidorami.
Na dużej patelni podgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, przesmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Dodać umyty i osuszony szpinak i przesmażać kilka minut aż zmięknie. Dołożyć obrane z pancerzy krewetki i przesmażyć krótko (2-3 minuty) na dużym ogniu.
Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Na patelnie dodać odcedzony makaron i przemieszać.
Serwować z tartą skórką cytrynową oraz suszonymi pomidorami.
Czekoladka 2