Sposób przygotowania:
Wrapy z tortilli z łososiem
Sałatę mix i rukolę opłukać i osuszyć, cebulę czerwoną obrać i pokroić w piórka. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w krążki. Ogórka zielonego pokroić w półplastry.
Łososia filety pokroić w kostkę i natrzeć oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym i podsmażyć na patelni grillowej.
Przygotować w wysokim naczyniu olej, wybić jajko, dodać musztardę, szczyptę soli i odrobinę soku z cytryny. Blenderem ruszać w górę i w dół do momentu aż masa zgęstnieje. Przyprawić jeszcze solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dołożyć przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek drobno pokrojony.
Tortille podgrzać na suchej patelni i posmarować sosem, układać sałatę i warzywa, oliwki oraz ciepłego łososia. Zwijać w rożki i można owinąć filią aluminiową od dołu do ręki.
Łososia filety pokroić w kostkę i natrzeć oliwą z oliwek, posypać pieprzem cytrynowym i podsmażyć na patelni grillowej.
Przygotować w wysokim naczyniu olej, wybić jajko, dodać musztardę, szczyptę soli i odrobinę soku z cytryny. Blenderem ruszać w górę i w dół do momentu aż masa zgęstnieje. Przyprawić jeszcze solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dołożyć przeciśnięty przez praskę czosnek i koperek drobno pokrojony.
Tortille podgrzać na suchej patelni i posmarować sosem, układać sałatę i warzywa, oliwki oraz ciepłego łososia. Zwijać w rożki i można owinąć filią aluminiową od dołu do ręki.