mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Krewetkowo - krabowy koktajl.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonale polaczenie smakow...

Krewetkowo - krabowy koktajl.

Składniki:

Krewetkowo - krabowy koktajl.

 

  • 1 opakowanie paluszkow krabowych (16 sztuk)
  • 1 opakowanie krewetek ( ja miałam juz gotowane) 300g
  • 1 opalowanie sera feta
  • ½papryki czerwonej
  • ½papryki żółtej
  • ½ ogórka zielonego ze skórką
  • 2 łodyżki selera naciowego
  • kilka listków sałaty
  • cebulka dymka ze szczypiorkiem okolo 3 sztuki
  • 1 avokado
  • majonez
  • papryka chilli w proszku
  • 2 łyżki soku z limonki lub cytryny

 

Sposób przygotowania:

Krewetkowo - krabowy koktajl.
Krewetki rozmrozic polewajac je goraca woda na sitku , pozostawic do osaczenia.Paluszki krabowe wyjac z oslonek foliowych i pokroic w nie za mala kostke ( mniej wiecej 4 kostki z jednego paluszka).Wszystkie warzywa umyc oczyscic i pokroic w kostke , przelozyc do miski .Salate umyc i porwac na drobniejsze kawalki,dodac do warzyw paluszki krabowe i krewetki,Avokado obrac ze korki i pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny i dodac do warzyw.Ser feta wyjac z opakowania osaczyc z zalewy i pokroic w kostke , a nastepnie dodac do pozostalych skladnikow.Wszystko dokladnie ale delikatnie wymieszac.Z majonezu i papryki chilli zrobic sos wedlug uznania dodac papryke ja osobiscie wole ostrzejszy sos, przelozyc na talerzyk lub do pucharkow i polac delikatnie sosem. Smacznego.