bambi

bambi

Kucharz
[Przepisów: 9]

Królik po mojemu

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Na oleju i maśle, królik w kawałkach, czosnek, cebulki,rozmaryn, szałwia, wino, bulion.

Królik po mojemu

Składniki:

Królik po mojemu

 

  • królik, rozmaryn, olej, masło, szałwia, czosnek, małe cebulki, wino białe, bulion.

Sposób przygotowania:

Królik po mojemu
Na rozgrzany olej i maslo wsadzamy wczesniej porabanego krolika,slimy ,pieprzymy dodajemy rozmarym ,szalwie,do chwili ,az podrumieni sie ze wszystkich stron,solimy ,pieprzymy i podlewamy go winem bialym,dodajemy cebulki male w calosci(nie pamietam ,jak nazywaja sie one po polsku??),po wlosku scalogni,zalewamy,bulionem ,albo wegeta.Okolo godziny,duzo nie ruszam krolika,tylko potrzasam garnkiem, zeby sie nie rozbrykal... Podaje z kaszą kukurydziana i w tym wypadku z bruxelka z boczkiem.