Sposób przygotowania:
Królik w sosie śmietanowym
Królika myjemy i osuszamy. Posypujemy solą i solą ziołową, odstawiamy na 30 minut. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, wkładamy na niego królika i smażymy aż lekko się zrumieni.
W osobnym garnku podgrzewamy kremówkę i dodajemy do niej Kucharka, mieszamy. Do ciepłej śmietany przekładamy podsmażonego królika.
Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie a śmietana odparuje i otrzymamy z niej delikatny sos.
Co jakiś czas wierzch mięsa polewamy śmietaną, chyba że jest ono całkowicie przykryte kremówką. Na 10 minut przed końcem dodajemy obrane i przekrojone ząbki czosnku i doprawiamy Maggi.
Królika w śmietanie podajemy z ziemniakami i kapustą kiszoną.
W osobnym garnku podgrzewamy kremówkę i dodajemy do niej Kucharka, mieszamy. Do ciepłej śmietany przekładamy podsmażonego królika.
Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie a śmietana odparuje i otrzymamy z niej delikatny sos.
Co jakiś czas wierzch mięsa polewamy śmietaną, chyba że jest ono całkowicie przykryte kremówką. Na 10 minut przed końcem dodajemy obrane i przekrojone ząbki czosnku i doprawiamy Maggi.
Królika w śmietanie podajemy z ziemniakami i kapustą kiszoną.