aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

krówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne ciasto, polecam kazdemu

krówka

Składniki:

krówka

 

  • 1 biszkopt jasny,
  • 1 biszkopt ciemny,
  • 1 puszka masa krówkowa,
  • 1 budyn smietankowy
  • mleko 250 ml
  • masło 70 g
  • biszkopty okrągłe

Sposób przygotowania:

krówka
Budyń gotujemy w szkalnce mleka. Koniecznie trzeba sprawdzic czy budyn zawiera cukier, jesli nie to musimy go dodac. Ostudzony budyn miksujemy z miekkim maslem. Na Ciemny biszkopt ukladamy okragle biszkopty, ktore zalewamy kremem budyniowym. Na to kaldziemy jasny biszkopt i polewamy masa krowkowa, ktora wczesniej gotujemy gotujemy w puczce ok godziny. Smacznego.

Tagi:

biszkopt