paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Krówkowe wariacje

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Raj dla wielbicieli słodyczy

Krówkowe wariacje

Składniki:

Krówkowe wariacje

 

  • Budyń o smaku krówki
  • 0,75l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • kostka margaryny
  • kremówka
  • fix do śmietany
  • cukier puder
  • starta czekolada lub posiekane orzechy
  • rurki waflowe puste w środku

 

Sposób przygotowania:

Krówkowe wariacje
Ugotuj budyń dodając 3 łyżki cukru i odstaw do ostygnięcia. Następnie zmiksuj chłodny budyń z margaryną na gładką masę i nałóż do pucharków. Ubij kremówkę z fiksem, dodając cukier puder wg upodobań. Ułóż ja na masie krówkowej w pucharkach, posyp orzechami lub czekoladą i udekoruj deser rurkami waflowymi.

Tagi:

czekolada