lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

kruche babeczki z borówkami i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyśmienite w smaku kwaśne ze słodkim

kruche babeczki z borówkami i śmietaną

Składniki:

kruche babeczki z borówkami i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

kruche babeczki z borówkami i śmietaną
Piekarnik nagrzałam do temperatury 200 stopni. Odmierzyłam odpowiednią ilość składników i przystąpiłam do wykonania kruchego ciasta. Mąkę przesiałam na stolnicę i dodałam szczyptę soli. Schłodzone masło pokroiłam na kawałki i kładłam na przesianą mąkę. Masło posiekałam nożem tak, dodałam cukier i żółtka zagniotłam ciasto i wstawiłam do lodówki po półgodzinie wyjęłam rozwałkowałam pocięłam na kwadraciki i oblepiałam foremki bez żadnego masła piekłam z 15 minut w 180 stopniach po upieczeniu poczekałam aż ostygły dopiero zmiksowałam borówki wsadziłam do środka babeczki i śmietaną na około udekorowałam pyszne :)