Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z kremem kawowym i letnimi owocami
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodać masło i posiekać nożem na drobne kawałeczki. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć we folię i schłodzić w lodówce ok 30-60 minut.
Potem rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Foremka do babeczki wykroić koła a następnie tym wykrojonym ciastem wylepić foremki do babeczek. Foremki ustawić na blaszce do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż się ładnie przyrumienią ok 10-12 minut, funkcja góra dół. Gotowe babeczki wyjąć z foremek i odłożyć na deskę do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać kawę rozpuszczalną oraz cukier. Nadal ubijać aż składniki się połącza. Na koniec dodać śmietan-fix.
a pomocą rękawa gotowym kremem nadziać wystudzone babeczki. Udekorować dowolnie owocami oraz listkami mięty. Wyszło mi 25 babeczek, 15 o średnicy 6 cm i 10 o średnicy 8 cm.
Potem rozwałkować na grubość ok 4-5 mm. Foremka do babeczki wykroić koła a następnie tym wykrojonym ciastem wylepić foremki do babeczek. Foremki ustawić na blaszce do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż się ładnie przyrumienią ok 10-12 minut, funkcja góra dół. Gotowe babeczki wyjąć z foremek i odłożyć na deskę do całkowitego wystudzenia.
Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać kawę rozpuszczalną oraz cukier. Nadal ubijać aż składniki się połącza. Na koniec dodać śmietan-fix.
a pomocą rękawa gotowym kremem nadziać wystudzone babeczki. Udekorować dowolnie owocami oraz listkami mięty. Wyszło mi 25 babeczek, 15 o średnicy 6 cm i 10 o średnicy 8 cm.
Magdalena88
marietta