Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z serkiem i łososiem
Z mąki, margaryny, żółtek i soli zagnieść kruche ciasto, w razie potrzeby można dodać niewielka ilość śmietany lub zimnej wody.
Ciasto rozwałkować i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
Serek naturalny wymieszać ze ściętą rzeżuchą oraz startymi i dobrze odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły.
Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.
Ciasto rozwałkować i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
Serek naturalny wymieszać ze ściętą rzeżuchą oraz startymi i dobrze odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły.
Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.