Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka 2.
Ugotowane żółtka przetrzeć, mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder, przetarte żółtka, zagnieść ciasto, dodając ewentualnie trochę śmietany. Pozostawić je w chłodnym miejscu na około pół godziny. Białka roztrzepać. Ciasto rozwałkować dość cienko i wykrawać okrągłe ciasteczka o średnicy około 3-4 cm. U połowy otrzymanych krążków wykroić w środku okrągły otwór. Każdy krążek bez otworu smarować białkiem i zlepiać z krążkiem z otworkiem (do zlepienia można też użyć zamiast białka marmolady lub dżemu). Zlepione krążki układać za pomocą noża na wysmarowanej tłuszczem blasze, smarować każdy białkiem, posypać cukrem, upiec w piekarniku na jasnozłoty kolor. Podawać przybrane konfiturą, na przykład z wiśni czy drobnych truskawek.