Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka cytrynowe
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kule i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut do schłodzenia.
2. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wałkujemy bardzo cieniutkie ciasteczka. Układamy ja na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut do zrumienienia.
4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki ciasteczek.
2. Po tym czasie ciasto wałkujemy na lekko posypanej mąką stolnicy i wałkujemy bardzo cieniutkie ciasteczka. Układamy ja na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
3. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut do zrumienienia.
4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego.
Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 4 blaszki ciasteczek.
monikaT83
Babeczka35
Dziękuję:)