Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kwiatuszki
Ciasto - mąkę dajemy na stolnicę, dodać margarynę i masło, siekać nożem. Następnie dodać żółtka i cukier puder- zagnieść szybko dłońmi ciasto i odłożyć na 10 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy foremką ciasteczka, w połowie ciasteczek w środku wycinamy dziurę. Ciasteczka układamy na posmarowanej blaszce pieczemy 15 minut w temperaturze 180. Upieczone ciasteczka ostudzić - przekładamy masą Masa - Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową. Gotową masą rozsmarowujemy na całym ciastku przykrywamy ciastkiem z dziurką. Ciasta odkładamy do zastygnięcia masy.W środek dziurki można włożyć pokrojoną w kostkę kolorową galaretkę.