Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kokosowe z marmoladą różanąCiasto:
Wszystkie składniki ciasta (bez wiórek) umieścić w misce i zagnieść na gładką masę.
Na końcu dodać wiórki i ponownie wymieszać.
Formowanie:
Otrzymane ciasto należy podzielić mniej więcej na 3 części.
Z każdej części uformować wałek - nie co grubszy niż na klasyczne kopytka.
Wałeczki delikatnie spłaszczyć i wzdłuż - na środku zrobić głęboki rowek.
Wgłębienie wypełnić marmoladą.
Całość pokroić na mniejsze odcinki i przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia.
Pieczenie:
Ciastka piec przez 15-18 minut w 180 stopniach.
Ostudzone można posypać pudrem lub ozdobić lukrem.
SylaUla
biedroneczki
robaczek
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki