smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Gałeczki orzechowe z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kruche ciasteczka orzechowe. Z dowolną waszą ulubioną marmoladą. Ja dałam różaną. Szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne.

Gałeczki orzechowe z marmoladą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gałeczki orzechowe z marmoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Gałeczki orzechowe z marmoladą
Masło utrzeć z cukrem, dodać mielone orzechy, jajko i wszystko zmiksować .Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wszystkie składniki wymieszać Formować z ciasta gałeczki i w każdej zrobić palcem małe wgłębienie. Rozłożyć na blaszce w sporych odstępach. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Po wystygnięciu nałożyć we wgłębienia marmoladę.
Gałeczki orzechowe z marmoladą
Przygotowanie ciasteczek do pieczenia

Tagi:

jajko jajka