Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka laski Mikołaja
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej wgniatamy barwnik. Używałam barwnika w proszku, który rozpuściłam w kropli zimnej wody.
2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy wałeczki, zaplatamy po dwa, jasny i zielony i formujemy laski.
3. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się tak około 15 minut.
5. Upieczone ciastka studzimy, podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 1 blaszka ciasteczek.
2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, toczymy wałeczki, zaplatamy po dwa, jasny i zielony i formujemy laski.
3. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia się tak około 15 minut.
5. Upieczone ciastka studzimy, podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 1 blaszka ciasteczek.