edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, czerwonej papryki, pora, natki pietruszki oraz kminku lub czarnuszki.

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 500 g kiszonej kapusty z marchewką
  • 1 /2 świeżej czerwonej papryki
  • 1 mały por
  • Natka pietruszki
  • Kminek lub czarnuszka
  • Opcjonalnie Olej lub oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
1. Kapustę z marchewką kroimy drobno i przekładamy do miski.

2. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę lub słupki i dodajemy do kapusty. 

3. Dodajemy pokrojonego drobno pora oraz natkę pietruszki.

4. Dodajemy kminek lub czarnuszkę. 

5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.

6. Opcjonalnie możemy dodać oliwę lub oliwę z oliwek.

7. Surówkę możemy spożywać bezpośrednio lub przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce, do późniejszego użycia.
Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę z dodatkiem marchewki kroimy drobno i przekładamy do miski
Surówka z kapusty kiszonej
Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w drobną kosteczkę
Surówka z kapusty kiszonej
Pora kroimy drobno i dodajemy do reszty składników
Surówka z kapusty kiszonej
Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz kminek lub czarnuszkę