Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty kiszonej
1. Kapustę z marchewką kroimy drobno i przekładamy do miski.
2. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę lub słupki i dodajemy do kapusty.
3. Dodajemy pokrojonego drobno pora oraz natkę pietruszki.
4. Dodajemy kminek lub czarnuszkę.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.
6. Opcjonalnie możemy dodać oliwę lub oliwę z oliwek.
7. Surówkę możemy spożywać bezpośrednio lub przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce, do późniejszego użycia.
2. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę lub słupki i dodajemy do kapusty.
3. Dodajemy pokrojonego drobno pora oraz natkę pietruszki.
4. Dodajemy kminek lub czarnuszkę.
5. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, aby smaki się przegryzły.
6. Opcjonalnie możemy dodać oliwę lub oliwę z oliwek.
7. Surówkę możemy spożywać bezpośrednio lub przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce, do późniejszego użycia.