Sposób przygotowania:
Kruche, świąteczne gwiazdeczkiETAP 1
Mąkę przesiewany na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki ciasta i zagniatamy je.
ETAP 2
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z rozwałkowanego wycinamy gwiazdki. Mogą one być w różnych wielkościach. Ważne, by każde ciasteczko, miało parę, gdyż po upieczeniu będą one sklejane.
ETAP 3
Wycięte ciasteczka przekładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w 180°C do lekkiego zrumienienia.
Upieczone wyjmujemy i studzimy.
ETAP 4
Po przestudzeniu ciasteczka przekładamy warstwą kajmaku.
ETAP 5
Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem śmietanki. Płynną dekorujemy wierzch ciasteczek, po czym pozostawimy je, by czekolada zastygła. Gotowe.
SylaUla
gusia1000