Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z kremem i kawałkami galaretkiCiasto kruche
Mąkę wysypujemy na blat. Na jej powierzchnie dodajemy cukier oraz żółtka - całość zagniatamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po tym czasie ciasto kroimy na części, wałkujemy na grubość 1,5 centymetra i wycinamy kółka za pomocą szklanki lub literatki.
Gotowymi okręgami wylepiamy foremki uprzednio wysmarowane margaryną. Wstawiamy je do piekarnika i pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C.
Krem śmietanowy
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i wykładamy na upieczone uprzednio ciasteczka.
Galaretka
Agrestową galaretkę przygotowujemy według przepisu załączonego na odwrocie opakowania. Po stężeniu kroimy ją na drobną kostkę i umieszczamy na bitej śmietanie. Całość posypać można też słodkimi cukiereczkami. Smacznego!